TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Sýrová roláda

Zpět
  • Autor: madridacka
  • Doba přípravy (min.): 20
  • Uživatelský recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

Křen, sůl

Energetická hodnota celkem: 8484 kJ

Bílkoviny (g): 111, Tuky (g): 156, Sacharidy (g): 48, SAFA (g): 104, Cukry (g): 14, Vláknina (g): 10, Sůl (g): 10

Energetická hodnota na 1 porci: 1061 kJ

Bílkoviny (g): 13.9, Tuky (g): 19.5, Sacharidy (g): 6, SAFA (g): 13, Cukry (g): 1.8, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 1.3

Postup přípravy

Plech vyložený pečícím papírem poklademe plátkovým sýrem (s přesahy cca 1 cm) dáme na chvíli do trouby cca 80 °C, aby plátky sýra změkly a spojily se v jednu plochu. Po té vyndáme s trouby, pomažeme ochucenou lučinou (já ochucuji křenem), poklademe střídavě nudličkami toustového chleba (z plátků chleba odstraníme kůrku a nakrájíme na cca 0,5 cm úzké nudličky) a nudličkami červené papriky. Můžeme dát i na plátky nakrájená vajíčka, překryjeme celé vrstvou šunky a dáme další vrstvu lučiny a svineme.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

13. 05. 2018 11:44
Taky podobnou roládu dělám, jen nedávám chléb ... roztavený sýr pokladů plátky šunky nebo pršutu, na to pomazánku z lučiny a tvarohu, ochucení buď křenem nebo česnekem nebo pažitkou. Válečky jsou menší v průměru ... Nakrájená kolečka dávám buď samostatně na obloženou mísu, nebo na nakrájenou bagetu jako jednohubky. Je to moc dobré :-)
13. 05. 2018 09:41
Přidání chleba do náplně rolády je dobrý nápad. Dělám podobnou roládu jen ochucuji česnekem,pažitkou a někdy dávám místo lučiny dávám našlehaný tavený sýr.

Naši partneři