- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 50
- STOB recept
- Porce: 8.00
Vyzkoušejte tenhle skvělý koláč, který potěší vaše chuťové buňky a navíc vás i skvěle zasytí! Můžete si ho bez vyčitek dopřát na svačinu nebo snídani (v případě snídaně zvyšte množství nebo si ke koláči přidejte ještě něco navíc). Hmotnost hotového koláče cca 950 g, 1 porce odpovídá cca 120 g.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tvaroh odtučněný průměr | 250 |
Džem průměr | 50 |
Jahody | 250 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 250 |
Ovesné vločky jemné Emco | 160 |
Puding průměr (prášek) | 12 |
Vejce celé (syrové) | 100 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 50 |
Energetická hodnota celkem: 6162 kJ
Bílkoviny (g): 76,
Tuky (g): 25,
Sacharidy (g): 230,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 113,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 770 kJ
Bílkoviny (g): 9.5, Tuky (g): 3.1, Sacharidy (g): 28.8, SAFA (g): 1, Cukry (g): 14.1, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Množství ingrediencí odpovídá malému pekáčku. Jemné vločky zalijeme mlékem, přidáme džem a necháme nasáknout (alespoň půl hodiny). Těsto vložíme do pekáčku, který jsme vyložili pečícím papírem. Na náplň si vyšleháme tvaroh se dvěma žloutky, cukrem (nebo sladidlem) a pudinkovým práškem. Na závěr opatrně vmícháme ušlehaný sníh ze 2 bílků (bílky případně není nutné samostatně šlehat, ale náplň nebude tak nadýchaná). Náplň vlijeme na připravené těsto a poklademe čerstvými nebo mraženými jahodami překrojenými napůl. Pečeme cca 35 minut na 170 °C, dokud náplň neztuhne.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.