- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 6.00
Crumble lze připravit z jakéhokoli ovoce - hodí se například jablka, švetsky nebo směs lesního ovoce. Můžete ho připravit i do jednoporcových zápekacích mističek.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Máslo čerstvé nesolené | 30 |
Meruňka | 280 |
Vločky ovesné | 100 |
Cukr třtinový hnědý | 15 |
Mouka špaldová celozrnná | 25 |
Rum | 10 |
Řecký jogurt bílý 0% (Milko) | 140 |
Dochucovadla:
skořice
Energetická hodnota celkem: 4141 kJ
Bílkoviny (g): 33,
Tuky (g): 31,
Sacharidy (g): 136,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 43,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 690 kJ
Bílkoviny (g): 5.5, Tuky (g): 5.2, Sacharidy (g): 22.7, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 7.2, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Meruňky nakrájíme na čtvrtiny, ochutíme skořicí, trochou mandlového likéru nebo rumu a případně lehce dosladíme (meruňky lze případně krátce podusit, ale není to nutné). Připravíme si posypku z vloček, mouky, skořice, cukru a másla. Meruňky vložíme do zapékací misky a zasypeme připravenou směsí. Zapečeme při 170° C cca 30 minut, dokud povrch nezezlátne. Podáváme ještě teplé s řeckým jogurtem nebo tvarohem a čerstvými meruňkami. Hmotnost hotového crumble (bez jogurtu) 360 g, EH na 100 g = 1060 kJ.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.