- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 30
- Porce: 20.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Arašídy (nesolené) | 25 |
Vločky ovesné | 80 |
Lněné semínko | 15 |
Kypřící prášek do pečiva | 2 |
Cukr třtinový hnědý | 15 |
Brusinky sušené | 50 |
Bílek (syrový) | 60 |
Dochucovadla:
1 sušenka 10 g = 160 kJ hotové 200 g
Energetická hodnota celkem: 3141 kJ
Bílkoviny (g): 27,
Tuky (g): 23,
Sacharidy (g): 106,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 50,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 157 kJ
Bílkoviny (g): 1.4, Tuky (g): 1.2, Sacharidy (g): 5.3, SAFA (g): 0.2, Cukry (g): 2.5, Vláknina (g): 0.9, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Ovesné vločky společně s arašídovými lupínky (nebo nasekanými arašídy) opražíme na pánvi. Brusinky pokrájíme, přidáme lněné semínko a opražené vločky s ořechy, dle chuti můžeme dochutit skořicí. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme cukr a trochu kypřícího prášku. Sníh opatrně smícháme se směsí vloček, ořechů a brusinek. Z těsta tvoříme sušenky, dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 140°C cca 10-15 minut dozlatova.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.