TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Krémové zeleninové lečo s vejci

Zpět
  • Autor: Kat.Ch
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

Pepř, sůl

Energetická hodnota celkem: 3738 kJ

Bílkoviny (g): 55, Tuky (g): 44, Sacharidy (g): 73, SAFA (g): 10, Cukry (g): 47, Vláknina (g): 23, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 935 kJ

Bílkoviny (g): 13.8, Tuky (g): 11, Sacharidy (g): 18.3, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 11.8, Vláknina (g): 5.8, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Cibuli oloupejte a nakrájejte nahrubo. Potom papriky zbavte semínek a nakrájejte na nudličky, rajčata rozkrájejte na osminky a ty pak ještě každou překrojte na 3-4 kousky. Ve větší pánvi nebo v kastrolu rozehřejte olej, přidejte cibuli, jemně ji osolte a na středně silném plameni nechte změknout a zprůsvitnět, asi minutu nebo dvě. Občas promíchejte. Jakmile cibule zprůsvitní, přidejte papriky, zvyšte žár plotýnky a zprudka je chvíli opékejte, opět za občasného promíchání. Až i papriky trochu změknou, přidejte protlak a chvíli ho v pánvi míchejte, až změní barvu z červené na rezavou. Nakonec vsypte rajčata, jemně osolte špetkou soli, naposledy zamíchejte a nechte 10 minut dusit, tentokrát pomalu a zvolna. Nakonec dušenou zeleninu dosolte podle chuti. Vejce vyklepněte do hrnečku a důkladně rozkloktejte vidličkou se špetkou soli. Lečo přiveďte k varu a vypněte nebo velmi snižte žár plotýnky. Vlijte vajíčka a ihned začněte míchat. Nepřestávejte, dokud se nedostanete k žádoucí hustotě, bude to trvat asi minutu. Čím pozvolněji a šetrněji se ke krémovitosti dostanete, tím lépe. Zdroj: www.kucharkaprodceru.cz

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři