- Autor: Kat.Ch
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej řepkový | 25 |
Gorgonzola 48% | 100 |
Sojová alternativa ke smetaně na vaření (Alpro) | 400 |
Brokolice | 500 |
Kuřecí prsa bez kůže (syrová) | 250 |
Gnocchi bramborové (syrové) | 1000 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 13003 kJ
Bílkoviny (g): 142,
Tuky (g): 118,
Sacharidy (g): 369,
SAFA (g): 31,
Cukry (g): 24,
Vláknina (g): 31,
Sůl (g): 10
Energetická hodnota na 1 porci: 2167 kJ
Bílkoviny (g): 23.7, Tuky (g): 19.7, Sacharidy (g): 61.5, SAFA (g): 5.2, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 5.2, Sůl (g): 1.7
Postup přípravy
Brokolici očistíme a rozebereme na drobné růžičky, můžeme použít i oloupaný košťál. Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na kostičky asi 2x2 cm, osolíme a opečeme na pánvi dozlatova. Mezitím do vroucí vody dáme vařit gnocchi a brokolici, jakmile gnocchi vyplavou, vše slijeme a přemístíme do pekáče s lžící oleje a opečeným kuřecím masem. Na pánev po smažení kuřete vlijeme smetanu a přidáme gorgonzolu, mícháme do rozpuštění sýra. Omáčku osolíme a opepříme podle chuti a vlijeme do pekáče k ostatním surovinám. Důkladně přimícháme a podle potřeby dochutíme, poté pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.