- Autor: Kat.Ch
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí roštěná (syrová) | 500 |
Meggle Smetana ke šlehání 30% | 500 |
Cibule | 200 |
Houby sušené průměr | 100 |
Olej řepkový | 30 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, tymián
Energetická hodnota celkem: 11963 kJ
Bílkoviny (g): 153,
Tuky (g): 219,
Sacharidy (g): 76,
SAFA (g): 104,
Cukry (g): 40,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 2991 kJ
Bílkoviny (g): 38.3, Tuky (g): 54.8, Sacharidy (g): 19, SAFA (g): 26, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Do horké vody namočíme sušené houby. V hrnci na oleji zprudka opečeme ze všech stran dozlatova osolené maso, poté jej dáme stranou a do hrnce vsypeme nadrobno nakrájenou cibuli, průběžně mícháme, než zesklovatí. Přidáme houby i s výluhem a snítku tymiánu, ode dna varečkou oddělíme případné připečeniny a vlijeme smetanu. Snížíme teplotu a necháme za občasného míchání cca 20 minut provařit, pak dochutíme, vyjmeme tymián a pokud chceme, můžeme omáčku rozmixovat. Před podáváním vrátíme do omáčky zpět na několik minut prohřát maso. Podáváme s přílohou dle výběru - výborné jsou špecle.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.