- Autor: Vantili
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 200 |
Bryndza | 250 |
Brambory (syrové) | 500 |
Slanina anglická | 100 |
Špek | 100 |
Klobása papriková | 100 |
Energetická hodnota celkem: 13420 kJ
Bílkoviny (g): 116,
Tuky (g): 199,
Sacharidy (g): 231,
SAFA (g): 101,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 13
Energetická hodnota na 1 porci: 4473 kJ
Bílkoviny (g): 38.7, Tuky (g): 66.3, Sacharidy (g): 77, SAFA (g): 33.7, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 4.3
Postup přípravy
Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle, osolíme, necháme chvíli odstát a vymačkáme z nich vodu, kterou pustí. Přidáme vajíčko, mouku a vypracujeme polotuhé těsto. Do osolené vroucí vody jej protlačíme přes haluškovač (doporučuji vyzkoušet nejdříve udělat 1,2 halušky ze lžičky, ku zjištění správné konzistence těsta - nesmí se rozvařit). Vaříme ještě minutu po vyplavání všech halušek na hladinu, scedíme. Horké halušky smícháme v míse s bryndzou, krásně se na nich rozpustí. Uzeniny pokrájíme na kostičky, necháme vysmažit, škrarečky poté posypeme halušky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.