TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Hovězí na víně a zelenině pečené v troubě

Zpět

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, jalovec, rozmarýn, bobkový list, citron, hmotnost hotového pokrmu 1350 g, na 100 g 530 kJ, B 9, T 4,5, S 11,3, SAFA 2, Cukry 3,5, Vláknina 1,6

Energetická hodnota celkem: 9122 kJ

Bílkoviny (g): 136, Tuky (g): 66, Sacharidy (g): 240, SAFA (g): 22, Cukry (g): 58, Vláknina (g): 32, Sůl (g): 17

Energetická hodnota na 1 porci: 2281 kJ

Bílkoviny (g): 34, Tuky (g): 16.5, Sacharidy (g): 60, SAFA (g): 5.5, Cukry (g): 14.5, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 4.3

Postup přípravy

Maso nakrájíme na větší kostky, mrkev a celer očistíme a nakrájíme nahrubo. Zeleninu společně s masem dáme do mísy, přidáme rozetřený česnek, koření (celý pepř, jalovec, bobkový list, větvičky rozmarýnu) a zalijeme červeným vínem. Necháme v lednici naložené do druhého dne. Maso vyndáme na papírovou utěrku a lehce osušíme, osmahneme na oleji a vyndáme. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji, po chvíli přidáme i zeleninu (mrkev a celer) a opékáme. Přidáme na plátky nakrájený citron, lžíci cukru a necháme zkaramelizovat. Přidáme lžíci protlaku a povidel. Zalijeme vínem, vývarem (případně vodou) a osolíme. Přivedeme k varu a vložíme přiklopené do trouby rozehřáté na 160°C. Lze zahustit nadroleným chlebem. Pečeme cca 2-3 hodiny, až bude maso měkké, dle potřeby v průběhu podléváme. Na závěr dochutíme a dle potřeby zředíme vývarem nebo vodou. Podáváme se šťouchanými brambory nebo bramborovou kaší.

Fotografie

Hodnocení (6 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

20. 03. 2022 16:57
vynikající recept, vyhovuje mi jídlo do jednoho hrnce. Vše jsem tam nandala a měla 3h klid a pak výborný oběd
10. 06. 2019 11:58
Taky něco podobného vařím a všem nám to moc chutná
10. 06. 2019 07:07
Tak něco podobného dělám a je to vždy dobrůtka :-).

Naši partneři