- Autor: Lina.S
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sýr polotučný polotvrdý 30% průměr | 300 |
Olej běžný (průměr) | 5 |
Jogurt bílý polotučný průměr | 150 |
Rajčatové pyré | 95 |
Rajčata | 400 |
Kuřecí prsa bez kůže (syrová) | 400 |
Těstoviny (v suchém stavu) | 250 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, bylinky podle chuti nebo směs koření na italskou kuchyni
Energetická hodnota celkem: 9844 kJ
Bílkoviny (g): 212,
Tuky (g): 69,
Sacharidy (g): 212,
SAFA (g): 41,
Cukry (g): 35,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 1641 kJ
Bílkoviny (g): 35.3, Tuky (g): 11.5, Sacharidy (g): 35.3, SAFA (g): 6.8, Cukry (g): 5.8, Vláknina (g): 2.7, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Maso umeleme, osolíme a pokud chceme i opepříme. Dále přidáme nakrájená čerstvá rajčata a rajčatové pyré. (Rajčatové pyré je možné nahradit v nouzi kečupem a asi by bylo možné použít i rajčata z konzervy.) Okořeníme bylinkami podle chuti (bazalka, oregano, petrželka...), je možné použít sušené i čerstvé nebo směs koření na italskou kuchyni. Směs dobře promícháme. Lasagne dáme do vroucí osolené vody a povaříme asi 5 minut. Lasagne často mícháme, aby se neslepily. Uvařené lasagne scedíme, ihned propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Předehřejeme troubu. (Používám elektrickou na 200-220 °C). Pekáček nebo zapékací misku vymažeme lehce olejem a na dno rozetřeme bílý jogurt. Masovou směs si rozdělíme přibližně na poloviny a do pekáčku klademe vrstvy v tomto pořadí: lasagne - maso - plátkový sýr - lasagne - maso - plátkový sýr - lasagne - plátkový sýr. (Já jako poslední vrstvu sýru dávám sýr srouhaný.) Pečeme zhruba 45 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.