- Autor: Lina.S
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sýr polotučný polotvrdý 30% průměr | 150 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Jogurt bílý polotučný průměr | 150 |
Smetana zakysaná 12% | 190 |
Okoun (syrový) | 600 |
Dochucovadla:
sůl, kmín
Energetická hodnota celkem: 6303 kJ
Bílkoviny (g): 180,
Tuky (g): 81,
Sacharidy (g): 15,
SAFA (g): 44,
Cukry (g): 15,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1576 kJ
Bílkoviny (g): 45, Tuky (g): 20.3, Sacharidy (g): 3.8, SAFA (g): 11, Cukry (g): 3.8, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Okouna osolíme, okořeníme kmínem a opečeme na malém množství oleje. V misce smícháme zakysanou smetanu, bílý jogurt, dvě vejce a nastrouhaný sýr. Okouna přesuneme do zapékací misky s nepřilnavým povrchem a zalijeme smetanovou směsí. Pečeme v troubě na 200 °C asi 40-45 minut, dokud peřina nevyběhne a nezezlátne. Podáváme s čerstvou zeleninou případně s vařeným bramborem. Místo okouna lze použít jakoukoliv bílou rybu, pokud je filetovaná a bez kostí, a použít je možné i kuřecí nebo vepřový plátek.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.