- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 40
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jogurt bílý polotučný průměr | 240 |
Olej řepkový | 15 |
Celer bulva | 400 |
Mrkev | 480 |
Kuskus pšeničný celozrnný (v suchém stavu) | 200 |
Česnek | 30 |
Cizrna sterilovaná | 400 |
Dochucovadla:
chilli, koriandr, skořice, sůl, čerstvé bylinky
Energetická hodnota celkem: 7646 kJ
Bílkoviny (g): 80,
Tuky (g): 39,
Sacharidy (g): 280,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 48,
Vláknina (g): 67,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1912 kJ
Bílkoviny (g): 20, Tuky (g): 9.8, Sacharidy (g): 70, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 12, Vláknina (g): 16.8, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na menší kousky. Přidáme cizrnu a promícháme s olejem a kořením dle chuti (například směs koriandru, chilli, skořice a soli). Zeleninu dáme péct do trouby na 180 °C, dokud není měkká. K zelenině přidáme i celé stroužky česneku, které také upečeme. Kuskus připravíme podle návodu na obale, smícháme s pečenou zeleninou a přidáme i vymačkaný pečený česnek. Na závěr vmícháme jogurt, který celé jídlo krásně osvěží, a dozdobíme čerstvými bylinkami dle chuti (koriandr, petrželka, máta).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.