- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 50
- STOB recept
- Porce: 16.00
Ingredience
Dochucovadla:
Energetická hodnota celkem: 9036 kJ
Bílkoviny (g): 79,
Tuky (g): 93,
Sacharidy (g): 248,
SAFA (g): 25,
Cukry (g): 140,
Vláknina (g): 23,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 565 kJ
Bílkoviny (g): 4.9, Tuky (g): 5.8, Sacharidy (g): 15.5, SAFA (g): 1.6, Cukry (g): 8.8, Vláknina (g): 1.4, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Množství ingrediencí odpovídá malému pekáčku. Připravte si nejprve těsto. Smíchejte mouku, kakao, kypřicí prášek a cukr (50 g). V jiné míse vyšlehejte olej, vejce a mléko. Postupně zpracujte obě směsi dohromady a těsto vlijte do vymazaného a vysypaného pekáčku. Na náplň vyšlehejte tvaroh se dvěma žloutky, cukrem a pudinkovým práškem. Na závěr opatrně vmíchejte ušlehaný sníh ze 2 bílků. Náplň vlijte na připravené těsto, přidejte pokrájenou čokoládu a vypeckované třešně. Pečte cca 30 minut na 170 °C, dokud náplň neztuhne. Hmotnost hotového koláče 840 g - nutriční hodnoty na 100 g 1060 kJ, B 9 g, T 11 g, S 29 g, SAFA 3 g, cukry 16 g, vláknina 2,7 g.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.