- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 50
- STOB recept
- Porce: 18.00
Bublaninu si můžete dopřát k víkendové snídani nebo svačině. Aby vás lépe zasytila, dejte si k ní ještě bílý jogurt, tvaroh nebo skyr.
Ingredience
Dochucovadla:
skořice
Energetická hodnota celkem: 9823 kJ
Bílkoviny (g): 57,
Tuky (g): 97,
Sacharidy (g): 305,
SAFA (g): 24,
Cukry (g): 124,
Vláknina (g): 26,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 546 kJ
Bílkoviny (g): 3.2, Tuky (g): 5.4, Sacharidy (g): 16.9, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 6.9, Vláknina (g): 1.4, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
V míse smícháme sypké ingredience - mouku, cukr (60 g) a kypřicí prášek. V jiné míse rozšleháme vejce, olej a kefír a rozmícháme se sypkou směsí. Těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku. Broskve omyjeme, vypeckujeme a překrájíme, poklademe na připravené těsto. Připravíme si drobenku z obou druhů vloček, másla nebo rostlinného tuku vhodného na pečení, cukru (25 g) a skořice. Drobenkou posypeme připravené těsto a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C cca 35 minut. Hmotnost hotového pokrmu: 1030 g, na 100 g 950 kJ
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.