- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 250 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Droždí čerstvé lisované | 5 |
Mouka pšeničná polohrubá | 120 |
Jablko | 200 |
Cukr moučka | 30 |
Olej řepkový | 5 |
Dochucovadla:
skořice,sůl
Energetická hodnota celkem: 3724 kJ
Bílkoviny (g): 30,
Tuky (g): 16,
Sacharidy (g): 151,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 63,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 931 kJ
Bílkoviny (g): 7.5, Tuky (g): 4, Sacharidy (g): 37.8, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 15.8, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Smícháme suché suroviny s tekutými včetně kvásku na tekoucí husté těstíčko, necháme nakynout,vmícháme jablka na hrubo nastrouhaná a pečeme na lehce omaštěném lívanečníku lívanečky,které po upečení sypeme cukrem a skořicí.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.