- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová kýta (syrová) | 500 |
Olej řepkový | 12 |
Mrkev | 200 |
Kedlubna | 320 |
Čočková mouka | 35 |
Česnek | 10 |
Cibule | 180 |
Celer bulva | 180 |
Dochucovadla:
sůl, kmín, zázvor, muškátový květ, bobkový list
Energetická hodnota celkem: 5237 kJ
Bílkoviny (g): 123,
Tuky (g): 49,
Sacharidy (g): 79,
SAFA (g): 17,
Cukry (g): 32,
Vláknina (g): 29,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 873 kJ
Bílkoviny (g): 20.5, Tuky (g): 8.2, Sacharidy (g): 13.2, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 5.3, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na řepkovém oleji. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a na kostky nakrájený celer a dále opékáme. Po chvíli přidáme na kostky nakrájené maso, které jsme ochutili, kmínem, sušeným zázvorem a trochou soli (díky použitému koření stačí opravdu malé množství). Přidáme nadrcený nebo na plátky nakrájený česnek a opečeme. Podlijeme vývarem nebo vodou, přidáme bobkový list, trochu muškátového květu a dusíme cca 25 minut. Poté přidáme na kostky nakrájenou kedlubnu, zahustíme čočkovou moukou rozmíchanou v troše vody a dusíme dalších cca 20 minut, dokud není maso a všechna zelenina měkká. Na závěr dle potřeby dochutíme. Podáváme například se šťouchanými bramborami, kaší, těstovinami nebo rýží.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.