- Autor: Hanka Malkova
- STOB recept
- Porce: 4.00
Tento recept se skvěle hodí na oběd i večeři! Klidně si ho můžete připravit na oběd i s sebou do krabičky a sníst ho za studena. Pokud jídlo máte k večeři a máte spíše nižší celkový denní příjem (např. 6000 kJ), snižte trochu množství bulguru. Recept byl certifikován logem Vím, co jím. www.vimcojim.cz.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 4 |
Tofu uzené průměr | 300 |
Olej řepkový | 40 |
Mrkev | 600 |
Květák | 600 |
Cibulka jarní | 60 |
Bulgur pšeničný (v suchém stavu) | 200 |
Dochucovadla:
kari
Energetická hodnota celkem: 8318 kJ
Bílkoviny (g): 95,
Tuky (g): 75,
Sacharidy (g): 238,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 47,
Vláknina (g): 58,
Sůl (g): 9
Energetická hodnota na 1 porci: 2080 kJ
Bílkoviny (g): 23.8, Tuky (g): 18.8, Sacharidy (g): 59.5, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 11.8, Vláknina (g): 14.5, Sůl (g): 2.3
Postup přípravy
Mrkev a květák očistíme a nakrájíme na menší kousky. Promícháme s olejem, solí a kořením dle chuti (např. kari). Zeleninu dáme péct do trouby na 180 °C, dokud není měkká. Na závěr přidáme ještě na kostičky nakrájené tofu. Bulgur uvaříme podle návodu na obale, smícháme s pečenou zeleninou a přidáme pokrájenou jarní cibulku.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.