- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka špaldová celozrnná | 180 |
Brokolice | 280 |
Cottage 20% průměr | 400 |
Kypřící prášek do pečiva | 3 |
Uzená kýta | 100 |
Vejce celé (syrové) | 165 |
Voda | 25 |
Sůl | 2 |
Máslo čerstvé nesolené | 75 |
Dochucovadla:
pažitka
Energetická hodnota celkem: 8618 kJ
Bílkoviny (g): 121,
Tuky (g): 106,
Sacharidy (g): 159,
SAFA (g): 52,
Cukry (g): 25,
Vláknina (g): 23,
Sůl (g): 8
Energetická hodnota na 1 porci: 862 kJ
Bílkoviny (g): 12.1, Tuky (g): 10.6, Sacharidy (g): 15.9, SAFA (g): 5.2, Cukry (g): 2.5, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Do mísy dejte dva žloutky, máslo nebo rostlinný tuk vhodný na tepelnou úpravu (např. Flora Gold), mouku, trochu kypřicího prášku, sůl a trochu vody, ručně vypracujte těsto. Těsto vmačkejte do kulaté formy. Brokolici nakrájejte na menší růžičky a krátce povařte, nechte vychladnout. Připravte si náplň. Do mísy dejte cottage, zbylé bílky a jedno celé vejce. Vše rozmíchejte a přidejte nakrájené uzené. Zamíchejte a hotovou náplň vlijte na připravené těsto. Pečte v troubě rozehřáté na 170 °C cca 40 minut, dokud není náplň ztuhlá. Nutriční hodnoty na 100 g hotového koláče: 820 kJ, B 12 g, T 10 g (SAFA 5,6,g), S 15 g (cukry 2,5 g), vláknina 2,2 g, sůl 0,8 g. Hmotnost hotového pokrmu 1050 g.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.