- Autor: Jarczie
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 16.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Puding průměr (prášek) | 12 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 50 |
Jahody | 250 |
Vejce celé (syrové) | 100 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 250 |
Tvaroh odtučněný průměr | 280 |
Ovesné vločky jemné s vlákninou Emco | 160 |
Relax džem Jahoda | 50 |
Energetická hodnota celkem: 5953 kJ
Bílkoviny (g): 81,
Tuky (g): 25,
Sacharidy (g): 213,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 102,
Vláknina (g): 33,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 372 kJ
Bílkoviny (g): 5.1, Tuky (g): 1.6, Sacharidy (g): 13.3, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 6.4, Vláknina (g): 2.1, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Množství ingrediencí odpovídá malému pekáčku. Těsto: Vločky zalejeme mlékem a necháme nasáknout alespon půl hodiny. Těsto vmačkáme do formy vyplněné pečícím papírem. Žloutky smícháme s tvarohem, mlékem, cukrem a pudinkovým práškem. Z bílků si vyšleháme sníh a opatrně vmícháme do směsi žloutků a tvarohu. Dáme do zapékací mísy a posypeme jahodami. Pečeme na 180°C 35 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.