TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Mrkvové šátečky - "Stobí šlápoty Devět skal"

Zpět
  • Autor: nevzdavatse
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 70.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 12961 kJ

Bílkoviny (g): 46, Tuky (g): 184, Sacharidy (g): 307, SAFA (g): 86, Cukry (g): 14, Vláknina (g): 18, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 185 kJ

Bílkoviny (g): 0.7, Tuky (g): 2.6, Sacharidy (g): 4.4, SAFA (g): 1.2, Cukry (g): 0.2, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Nastrouháme najemno mrkev, přidáme polohrubou mouku ( lze nahradit špaldovou nebo celozrnnou nebo namíchat - vláčnost záleží na šťavnatosti mrkve, ale v tomto případě mouky zpravidla o trochu méně ), 1 heru a jeden prášek do pečiva. Vypracujeme vláčné těsto, lépe se s ním pracuje, když je alespoň hodinu "odpočinuté" ve folii v lednici. Rozválíme na slabou placku a rádýlkem děláme čtverečky asi 5 x 5 cm. Propícháme je vidličkou a klademe malé kopečky domácí zavařeniny. Pokud je zavařenina řídká, lze do ní zamíchat trochu vanilkového pudinkového prášku. Protější rohy pevně stiskneme k sobě a malé šátečky skládáme na pečící papír. Pečeme "do okrova" při teplotě 170°C ( kolem 10 minut ). Nemusíte cukrovat.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři