- Autor: nevzdavatse
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 70.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mrkev | 200 |
Mouka pšeničná polohrubá | 400 |
Hera | 250 |
Kypřící prášek do pečiva | 13 |
Energetická hodnota celkem: 12961 kJ
Bílkoviny (g): 46,
Tuky (g): 184,
Sacharidy (g): 307,
SAFA (g): 86,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 185 kJ
Bílkoviny (g): 0.7, Tuky (g): 2.6, Sacharidy (g): 4.4, SAFA (g): 1.2, Cukry (g): 0.2, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Nastrouháme najemno mrkev, přidáme polohrubou mouku ( lze nahradit špaldovou nebo celozrnnou nebo namíchat - vláčnost záleží na šťavnatosti mrkve, ale v tomto případě mouky zpravidla o trochu méně ), 1 heru a jeden prášek do pečiva. Vypracujeme vláčné těsto, lépe se s ním pracuje, když je alespoň hodinu "odpočinuté" ve folii v lednici. Rozválíme na slabou placku a rádýlkem děláme čtverečky asi 5 x 5 cm. Propícháme je vidličkou a klademe malé kopečky domácí zavařeniny. Pokud je zavařenina řídká, lze do ní zamíchat trochu vanilkového pudinkového prášku. Protější rohy pevně stiskneme k sobě a malé šátečky skládáme na pečící papír. Pečeme "do okrova" při teplotě 170°C ( kolem 10 minut ). Nemusíte cukrovat.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.