TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Jehněčí kýta na mrkvi a květáku

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 180
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Recept byl certifikován logem Vím, co jím. www.vimcojim.cz

Ingredience

Dochucovadla:

pepř, rozmarýn

Energetická hodnota celkem: 7585 kJ

Bílkoviny (g): 154, Tuky (g): 45, Sacharidy (g): 185, SAFA (g): 15, Cukry (g): 52, Vláknina (g): 36, Sůl (g): 7

Energetická hodnota na 1 porci: 1896 kJ

Bílkoviny (g): 38.5, Tuky (g): 11.3, Sacharidy (g): 46.3, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 13, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 1.8

Postup přípravy

Zeleninu očistěte a nakrájejte, dejte do pekáče nebo hrnce vhodného na pečení. Maso omyjte a položte na zeleninu. Vše osolte, opepřete, přidejte rozmarýn a drcený česnek. Lehce podlijte vodou nebo vývarem a pečte přiklopené na nižší teplotu (cca 150 °C) do změknutí (dle velikosti masa cca 2-3 hodiny). Poté odklopte a ještě krátce zapečte při vyšší teplotě, aby maso získalo požadovanou barvu. Brambory omyjte, oškrábejte (nové brambory můžete nechat i se slupkou) a nakrájejte na tenké plátky. Brambory osolte, přidejte trochu oleje a rozmarýnu a promíchejte. Pečte na plechu dozlatova. Hotové brambory můžete ještě zasypat čerstvou petrželkou. Kýtu lze podávat i s vařenými brambory nebo bramborovu kaší. (Poznámka: hmotnost hotového masa 350 g, hmotnost hotové zeleniny 760 g)

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

16. 04. 2020 14:41
@Hanka Malkova
- oh, ok, trapas, děkuji za vysvětlení, já hledal kořenící směsky na internetu (kde je ten smajlík, co se plácá do čela teď, když ho potřebuji :D)
16. 04. 2020 13:52
CarteroGS1:
Je to jen doplňující poznámka pro snažší zapisování, když si odvažujeme hotové jídlo, abychom lépe odhadli porci. Není na to u receptu žádná kolonka, ale aby to nemátlo, tak jsem to přesunula do postupu.
16. 04. 2020 13:25
Může mi někdo poradit? Co znamená dochucovadlo "maso hotové 350 g, zelenina hotová 760 g"? Děkuji

Naši partneři