- Autor: mardub4
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rohlík tukový průměr | 40 |
Vejce celá průměr | 4.7 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 17 |
Rama classic | 3.26 |
Dochucovadla:
Zelená petrželka, příp. i pažitka, lze dochutit i lehce osmaženou cibulkou. Sůl není nutná, protože pečivo je už slané.
Energetická hodnota celkem: 613 kJ
Bílkoviny (g): 5,
Tuky (g): 4,
Sacharidy (g): 23,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 2,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Starší rohlík, nebo jiné pečivo lze i loupák atp., na kostičky, přidat vejce, trošku mléka a rozpuštěnou Ramu nebo máslo. Vytvarujeme kulaté knedlíky menší a dáme na pár minut vařit do osolené vody. Recept je počítaný na 1 ks knedlíku trochu menší, než je tenisový míček. Dělám do zásoby asi z 20 rohlíků. Jeden rohlík je přibližně na jeden knedlík. Lze zamrazit do zásoby.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.