- Autor: Ludmilat
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná polohrubá | 125 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 75 |
Tvaroh tučný průměr | 125 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 25 |
Žloutek (syrový) | 20 |
Rozinky | 15 |
Jahody | 100 |
Energetická hodnota celkem: 3742 kJ
Bílkoviny (g): 33,
Tuky (g): 20,
Sacharidy (g): 143,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 49,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1871 kJ
Bílkoviny (g): 16.5, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 71.5, SAFA (g): 5.5, Cukry (g): 24.5, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Na vále zpracujte na vláčné těsto 125g polohrubé mouky se špetkou soli a 75 ml vlažného mléka. Zabalte je a nechte půl hodiny odpočinout. Utřete 125 g měkkého tvarohu s 25 g moučkového cukru a žloutkem. Nakonec vmíchejte 1 lžíce propláchnutých rozinek. Těsto tence rozválejte, vykrájejte z něj kolečka o průměru asi 10-12 cm, okraje potřete bílkem, do středu koleček rozdělte tvarohovou náplň, přehněte je a okraje pevně přitiskněte. Vložte do vroucí osolené vody a 3 minuty povařte. Taštičky sceďte, rozdělte na talíře a přelijte rozmačkanými jahodami (nebo jiným ovocem, i mraženým) s cukrem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.