- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 45
- STOB recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej olivový | 12 |
Dýňová semínka (nesolená) | 20 |
Feta | 50 |
Jogurt bílý polotučný průměr | 100 |
Paprika červená | 200 |
Dýně průměr | 300 |
Salát ledový | 80 |
Dochucovadla:
chilli, oregano
Energetická hodnota celkem: 2454 kJ
Bílkoviny (g): 26,
Tuky (g): 37,
Sacharidy (g): 43,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 29,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1227 kJ
Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 18.5, Sacharidy (g): 21.5, SAFA (g): 6, Cukry (g): 14.5, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Dýni nejprve upečte (můžete upéct i v kuse nebo nakrájejte na kostky), pečte na plechu při 170 °C doměkka. K dýni po chvíli přidejte celou papriku, když je dýně měkká, tak ji vyndejte a papriku ještě pečte chvíli při vyšší teplotě pod grilem. Papriku vyndejte, dejte do mísy a přikryjte potravinovou fólií, aby se zapařila. Po vychladnutí papriku oloupejte a nakrájejte. Salát omyjte (můžete použít jakýkoli listový salát) a nakrájejte, přidejte vychladlou papriku a dýni, lehce zakápněte olivovým olejem a dochuťte solí a chilli. Připravte si dresink z bílého jogurtu, oregana, olivového oleje a soli. Zeleninu lehce promíchejte s dresinkem a posypte dýňovými semínky a rozdrobeným sýrem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.