- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 10.00
Recept byl certifikován logem Vím, co jím. www.vimcojim.cz
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 30 |
Puding průměr (prášek) | 15 |
Žloutek (syrový) | 20 |
Rum | 6 |
Jablko | 300 |
Kypřící prášek do pečiva | 5 |
Rozinky | 30 |
Čekankový sirup | 45 |
Tvaroh odtučněný průměr | 200 |
Vločky ovesné | 120 |
Lískové ořechy (nesolené) | 160 |
Bílek (syrový) | 170 |
Dochucovadla:
skořice, Hmotnost hotového dortu 1035 g, 1 porce cca 105 g
Energetická hodnota celkem: 9449 kJ
Bílkoviny (g): 88,
Tuky (g): 112,
Sacharidy (g): 214,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 100,
Vláknina (g): 66,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 945 kJ
Bílkoviny (g): 8.8, Tuky (g): 11.2, Sacharidy (g): 21.4, SAFA (g): 1.1, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 6.6, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Množství ingrediencí odpovídá malé dortové formě o průměru 20 cm. Těsto: Ořechy (120 g) a vločky nameleme, smícháme se skořicí a kypřícím práškem. Přidáme rozkrájené rozinky a čekankový sirup. Z bílků (4 ks) si ušleháme sníh a opatrně smícháme s těstem. Náplň: Tvaroh vyšleháme s cukrem, pudinkem a žloutkem a na závěr přidáme sníh z jednoho bílku. Jablka nastrouháme, ochutíme skořicí a trochou rumu. Těsto dáme do vysypané nebo pečicím papírem vyložené formy, na těsto dáme tvarohovou náplň a navrch nastrouhaná jablka. Navrch posypeme nasekané ořechy (zbylých 40 g) a pečeme v předehřáté troubě při 170°C cca 40 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.