- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Želatina (v suchém stavu) | 5 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Tvaroh odtučněný průměr | 200 |
Banán | 80 |
Mango | 360 |
REJ sušenky celozrnné lískooříškové klasy | 68 |
Dochucovadla:
vanilka
Energetická hodnota celkem: 3558 kJ
Bílkoviny (g): 45,
Tuky (g): 19,
Sacharidy (g): 121,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 83,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 890 kJ
Bílkoviny (g): 11.3, Tuky (g): 4.8, Sacharidy (g): 30.3, SAFA (g): 1, Cukry (g): 20.8, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Mango oloupeme a rozmixujeme na pyré. Sušenky nadrtíme a smícháme s trochou mangového pyré (cca 80 g). Připravíme si krém. Tvaroh vyšleháme se žloutkem, ochutíme vanilkou a přidáme rozmixovaný banán a mangové pyré (cca 80 g), můžeme případně lehce přisladit. Z bílku si ušleháme sníh a opatrně vmícháme do krému. Do skleniček dáme nejdříve vrstvu sušenek, poté krém a dáme do předehřáté trouby. Pečeme při 170 °C cca 25-30 minut, dokud není krém pevný. Dezert necháme vychladnout a připravíme si poslední vrstvu z manga. Zbylé mangové pyré (cca 200 g) dáme do hrnce a přidáme želatinu, můžeme přidat i kapku kokosového likéru nebo rumu. Pomalu zahříváme, aby se želatina rozpustila. Necháme lehce zchladnout, nalijeme na vychladlý dezert a necháme v lednici ztuhnout.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.