- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 90
- STOB recept
- Porce: 10.00
Recept byl certifikován logem Vím, co jím. www.vimcojim.cz
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Banán | 130 |
Mango | 340 |
Tvaroh odtučněný průměr | 300 |
Vejce celé (syrové) | 150 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 20 |
Pudinkový prášek | 10 |
Vločky ovesné | 100 |
Kokos mletý | 20 |
Čekankový sirup | 30 |
Želatina (v suchém stavu) | 6 |
Dochucovadla:
vanilka, hmotnost hotového pokrmu 970 g, 1 porce 100 g, na 100 g 630 kJ
Energetická hodnota celkem: 6072 kJ
Bílkoviny (g): 81,
Tuky (g): 35,
Sacharidy (g): 199,
SAFA (g): 18,
Cukry (g): 107,
Vláknina (g): 44,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 607 kJ
Bílkoviny (g): 8.1, Tuky (g): 3.5, Sacharidy (g): 19.9, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 10.7, Vláknina (g): 4.4, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Ingredience odpovídají malé dortové formě o průměru 20 cm. Ovesné vločky nameleme a smícháme s kokosem. Přidáme jedno vejce a čekankový sirup (lze nahradit medem). Směs ručně prohněteme a dáme do formy vyložené pečicím papírem. Dáme předpéct do předehřáté trouby na 180 °C cca 10 minut. Připravíme si náplň. Mango rozmixujeme (polovinu dáme stranou a necháme na horní vrstvu), banán také rozmixujeme. Tvaroh vyšleháme se dvěma žloutky, přidáme vanilkový pudink (prášek), vanilku, mango (cca polovinu z celkového množství) a banán a rozmícháme. Ze dvou zbylých bílků si ušleháme sníh (můžeme trochu přisladit) a opatrně vmícháme do tvarohové směsi. Náplň nalijeme na předpečené těsto a pečeme při 170°C cca 40 minu, dokud náplň neztuhne. Připravíme si mangové pyré. Zbylé rozmixované mango dáme do hrnce a přidáme želatinu v prášku, pomalu zahříváme, aby se želatina rozpustila. Necháme lehce zchladnout a nalijeme na vychladlý dort. Necháme v lednici ztuhnout.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.