- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 45
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Řepa červená | 500 |
Celer bulva | 500 |
Olej řepkový | 15 |
Česnek | 15 |
Mrkev | 500 |
Madeland light 30% | 100 |
Jogurt bílý polotučný průměr | 200 |
Sůl | 4 |
Dochucovadla:
rozmarýn, pepř, čerstvá petrželka
Energetická hodnota celkem: 4704 kJ
Bílkoviny (g): 60,
Tuky (g): 43,
Sacharidy (g): 123,
SAFA (g): 18,
Cukry (g): 80,
Vláknina (g): 44,
Sůl (g): 8
Energetická hodnota na 1 porci: 1176 kJ
Bílkoviny (g): 15, Tuky (g): 10.8, Sacharidy (g): 30.8, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 20, Vláknina (g): 11, Sůl (g): 2
Postup přípravy
Řepu, celer a mrkev očistíme a nakrájíme na středně velké kousky. Česnek očistíme a nakrájíme na plátky. Vše dáme do mísy, zakápneme olejem, dochutíme solí, pepřem a rozmarýnem. Promícháme a rovnoměrně rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 180 °C do změknutí (dle velikosti cca 30-40 minut), občas promícháme. Cca 10 minut před koncem pečení přidáme sýr (plátkový nebo nastrouhaný) a zapečeme. Připravíme si jogurtový dip. Do bílého jogurtu přidáme trochu rozetřeného česneku, nasekanou petrželku a dle chuti osolíme a opepříme. Zeleninu podáváme ještě teplou s jogurtovým dipem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.