- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 35
- STOB recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jablko | 100 |
Vločky ovesné | 90 |
Vlašské ořechy (nesolené) | 40 |
Čekankový sirup | 15 |
Rozinky | 10 |
Dochucovadla:
skořice hmotnost hotového pokrmu 180 g celkem cca 24 kusů - 1 kus cca 7,5 g
Energetická hodnota celkem: 2916 kJ
Bílkoviny (g): 19,
Tuky (g): 30,
Sacharidy (g): 83,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 20,
Vláknina (g): 26,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 292 kJ
Bílkoviny (g): 1.9, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 8.3, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 2.6, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Rozinky předem namočíme (do vody nebo rumu) a necháme nabobtnat. Jablko oloupeme a nastrouháme. Vločky a ořechy rozmixujeme a promícháme se skořicí. Přidáme nastrouhané jablko, čekankový sirup a pokrájené nebo rozmixované rozinky. Připravíme těsto, ze kterého tvarujeme bochánky, dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 170 °C cca 30 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.