- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mandle (nesolené) | 60 |
Vločky ovesné | 140 |
Rozinky | 15 |
Jablko | 150 |
Čekankový sirup | 20 |
Dochucovadla:
skořice, badyán
Energetická hodnota celkem: 4275 kJ
Bílkoviny (g): 31,
Tuky (g): 41,
Sacharidy (g): 126,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 31,
Vláknina (g): 42,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 534 kJ
Bílkoviny (g): 3.9, Tuky (g): 5.1, Sacharidy (g): 15.8, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 3.9, Vláknina (g): 5.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Rozinky rozmixujeme nebo pokrájíme nadrobno (můžeme je předem namočit). Jablko oloupeme a nastrouháme. Vločky a ořechy rozmixujeme a promícháme se skořicí a badyánem. Přidáme nastrouhané jablko, rozinky a čekankový sirup. Ručně prohněteme a rozprostřeme do co nejtenčí vrstvy na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 170 °C cca 25 minut, dokud povrch lehce nezezlátne, vypneme troubu a necháme ještě dosušit. Po vychladnutí nalámeme nebo nakrájíme na menší kousky. Křupky přidáme například do jogurtu nebo mléka na snídani nebo svačinu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.