- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rum | 15 |
Vlašské ořechy (nesolené) | 90 |
Vločky ovesné | 120 |
Rozinky | 40 |
Jablko | 80 |
Dochucovadla:
perníkové koření, skořice
Energetická hodnota celkem: 5114 kJ
Bílkoviny (g): 32,
Tuky (g): 62,
Sacharidy (g): 128,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 36,
Vláknina (g): 25,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 511 kJ
Bílkoviny (g): 3.2, Tuky (g): 6.2, Sacharidy (g): 12.8, SAFA (g): 1, Cukry (g): 3.6, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Rozinky namočíme předem do rumu a necháme nabobtnat. Jablko oloupeme a nastrouháme. Vločky a ořechy nameleme a smícháme se skořicí a perníkovým kořením. Rozinky pokrájíme a smícháme s jablky a směsí vloček a ořechů (zhruba třetinu ořechů si necháme stranou na obalení hotových kuliček). Dle potřeby přisladíme, rozinky a jablka už jsou sladké dost, tak ani není třeba sladit. Z těsta tvarujeme kuličky. Namleté zbylé ořechy smícháme s perníkovým kořením a kuličky v nich obalíme. Pokud jsou kuličky moc suché, lehce pokapeme rumem, aby na nich ořechy držely.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.