- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 30.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Amaretto | 20 |
Lískové ořechy (nesolené) | 30 |
Čekankový sirup | 20 |
Kokos mletý | 40 |
Vločky ovesné | 50 |
Kokosové mléko | 60 |
Dochucovadla:
1 malá kulička 7 g, celkem cca 30 kuliček
Energetická hodnota celkem: 3529 kJ
Bílkoviny (g): 14,
Tuky (g): 58,
Sacharidy (g): 62,
SAFA (g): 35,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 27,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 118 kJ
Bílkoviny (g): 0.5, Tuky (g): 1.9, Sacharidy (g): 2.1, SAFA (g): 1.2, Cukry (g): 0.5, Vláknina (g): 0.9, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Vločky nameleme a namočíme do kokosového mléka, necháme chvíli nabobtnat. Přidáme mletý kokos, mandlový nebo kokosový likér (pokud nemáme, tak můžeme nahradit rumem) a čekankový sirup (lze případně nahradit medem). Uhněteme těsto požadované konzistence (dle potřeby případně zředíme mlékem nebo naopak zahustíme mletými vločkami nebo kokosem). Z těsta tvarujeme kuličky a doprostřed každé zabalíme lískový oříšek. Kuličky obalíme v kokosu (kuličky můžeme lehce pokapat likérem, aby se na nich kokos držel). Kuličky uchováváme v chladu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.