- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 45
- STOB recept
- Porce: 45.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Pohanka uvařená (nesolená) | 80 |
Mák | 30 |
Švestková povidla | 30 |
Vlašské ořechy (nesolené) | 70 |
Čokoláda hořká 50 % průměr | 60 |
Kakao Holandské (v suchém stavu) | 5 |
Energetická hodnota celkem: 4669 kJ
Bílkoviny (g): 27,
Tuky (g): 74,
Sacharidy (g): 82,
SAFA (g): 19,
Cukry (g): 49,
Vláknina (g): 21,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 104 kJ
Bílkoviny (g): 0.6, Tuky (g): 1.6, Sacharidy (g): 1.8, SAFA (g): 0.4, Cukry (g): 1.1, Vláknina (g): 0.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Pohanku uvaříme v neosolené vodě, rozmixujeme a necháme vychladnout. Čokoládu rozpustíme na vodní lázni. K pohance přidáme mletý mák, mleté ořechy a povidla. Přidáme i rozpuštěnou čokoládu a uhněteme těsto, ze kterého tvarujeme malé kuličky. Kuličky na závěr obalíme v kakau. Z uvedeného množství vzniklo celkem 45 malých kuliček (1 malá kulička cca 6 g).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
Výsledek fajn ale skrz pohanky počítám nebudou příliš trvanlivé ( myslím jako klasické vánoční cukroví) množství, jo, jsou to pidikuličky, Tzn budu dělat z dvojité dávky abych mohla nabídnout i okolí.
Zkusila jsem “upgrade” - do kuličky jsem zabalila - né ořech, to je staré ale bonbóny Jahůdky, snad pamatujete z dětství. Mají optimální velikost a při rozkousnutí jsou kyselkavé a to je se zbytkem těsta fajn. Taky jsem část zabalila do klasického kokosu a ty mi přišly chuťově nejlepší.
Děkuji za zajímavý a zdraví neškodný recept!