- Autor: madridacka
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 40.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kokos mletý | 200 |
Cukr moučka | 90 |
Bílek (syrový) | 70 |
Tuzemák | 80 |
Piškoty tradiční | 100 |
Vlašské ořechy (nesolené) | 50 |
Jihočeské máslo 82% | 70 |
Cukr moučka | 20 |
Citronová šťáva | 10 |
Hamé džem meruňkový | 100 |
Energetická hodnota celkem: 14162 kJ
Bílkoviny (g): 39,
Tuky (g): 224,
Sacharidy (g): 297,
SAFA (g): 154,
Cukry (g): 202,
Vláknina (g): 32,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 354 kJ
Bílkoviny (g): 1, Tuky (g): 5.6, Sacharidy (g): 7.4, SAFA (g): 3.9, Cukry (g): 5.1, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Z mletého kokosu, cukru (90), bílků a rumu připravíme kokosové těsto a dáme odležet. Druhé těsto připravíme z mletých piškotů, mletých ořechů, másla cukru (20) a citronu. Kokosové těstu tvarujeme ve formičce vysypané moučkovým cukrem a vyklepneme. Z ořechovo-piškotového těsta rozválíme mezi igelitovými sáčky placku a vykrajujeme kolečka velikosti "kopretiny". Obojí necháme vychladit a spojujeme máslovým krémem a zdobíme sypáním. Já jsem poloviční dávku spojila meruňkovým džemem a zdobila středy džemem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.