- Autor: ifcax
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Krůta bez kůže průměr (syrová bez kostí) | 500 |
Cibule | 80 |
Kapusta hlávková | 500 |
Brambory (syrové) | 800 |
Vejce celé (syrové) | 220 |
Smetana ke šlehání 33% | 120 |
Ementál 45% | 100 |
Dochucovadla:
pepř, mletý kmín, sůl, česnek
Energetická hodnota celkem: 10530 kJ
Bílkoviny (g): 203,
Tuky (g): 109,
Sacharidy (g): 166,
SAFA (g): 61,
Cukry (g): 24,
Vláknina (g): 37,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 2633 kJ
Bílkoviny (g): 50.8, Tuky (g): 27.3, Sacharidy (g): 41.5, SAFA (g): 15.3, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 9.3, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Nakrájíme kapustu na nudličky, krátce povaříme, zchladíme studenou vodou. Uvaříme brambory. Na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, osmahneme. Na dno vymazaného pekáče naskládáme brambory na kolečka, pak vrstvu kapusty, vrstvu mletého masa a opět brambory. Dáme péct do trouby, po asi čtvrthodině zalejeme vejcem rozšlehaným v mléce (příp. nedietně ve smetaně) spolu se strouhaným sýrem (druh dle chuti). Pečeme cca další čtvrthodinu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.