- Autor: Jirina55
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 40 |
Cibule | 200 |
Kuřecí stehno bez kůže | 600 |
Houby čerstvé průměr | 200 |
Brambory (syrové) | 400 |
Cizrna sterilovaná | 400 |
Dochucovadla:
Sůl, houbové koření, může být i česnek
Energetická hodnota celkem: 8864 kJ
Bílkoviny (g): 160,
Tuky (g): 82,
Sacharidy (g): 176,
SAFA (g): 19,
Cukry (g): 40,
Vláknina (g): 46,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 2216 kJ
Bílkoviny (g): 40, Tuky (g): 20.5, Sacharidy (g): 44, SAFA (g): 4.8, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 11.5, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Na lžičce oleje orestujeme na drobno nakrájenou cibulku, krátce opečeme kuřecí maso - stehenní plátek je lepší, okořeníme houbovým kořením, podlijeme a dusíme do poloměka. K dušenému masu přidáme houby - já používám většinou mražené a na kostičky nakrájené brambory a dodusíme. Do hotového pokrmu přidáme konzervu cizrny a pak už si jen sedneme k prostřenému stolu
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.