TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Zapečená zelenina s fazolemi a sýrem halloumi

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 120
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

provensálské bylinky, bobkový list, celá skořice

Energetická hodnota celkem: 7035 kJ

Bílkoviny (g): 101, Tuky (g): 48, Sacharidy (g): 215, SAFA (g): 22, Cukry (g): 57, Vláknina (g): 64, Sůl (g): 9

Energetická hodnota na 1 porci: 1759 kJ

Bílkoviny (g): 25.3, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 53.8, SAFA (g): 5.5, Cukry (g): 14.3, Vláknina (g): 16, Sůl (g): 2.3

Postup přípravy

Fazole si předem namočíme a uvaříme v nové vodě (ne úplně doměkka). Cibuli a česnek nakrájíme a orestujeme na pánvi, přidáme bobkový list a celou skořici. Po chvíli přidáme nakrájenou mrkev a celer, chvíli restujeme a podlijeme vínem. Víno necháme odpařit, přidáme omyté růžičky brokolice, osolíme, přidáme provensálské bylinky a zalijeme rajčatovým pyré. Přidáme uvařené fazole a krátce společně povaříme. Na závěr přidáme pokrájené žampiony a přemístíme do zapékací mísy. Pečeme na 150°C zakryté cca 40 min, v polovině pečení přidáme na kostky nakrájený sýr halloumi. Na závěr odkryjeme a zapečeme shora při vyšší teplotě. Hmotnost hotového pokrmu cca 2130 g, en. hodnota na 100 g = 330 kJ.

Fotografie

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

22. 04. 2022 13:16
výborný recept, neměla jsem haloumi, tak jsem dala fetu a recept chutnal cele rodině. jen mne malinko více nadýmají než bílé, tak jsem musela zvažovat, kdy si je dám)))
26. 09. 2021 08:04
Mňam :-D
13. 01. 2021 19:44
Také se mi to líbí.
04. 01. 2021 17:28
To vypadá velmi dobře :-).

Naši partneři