- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Houby čerstvé průměr | 400 |
Slanina anglická | 100 |
Játra krůtí (syrová) | 100 |
Krůtí stehno bez kůže (syrové bez kosti) | 400 |
Zelí bílé hlávkové | 800 |
Dochucovadla:
sůl,pepř,medvědí česnek,majoránka, mletý kmín, k závitkům do formy můžeme vložit nové koření (pro vůni)
Energetická hodnota celkem: 5698 kJ
Bílkoviny (g): 142,
Tuky (g): 66,
Sacharidy (g): 50,
SAFA (g): 28,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 30,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1425 kJ
Bílkoviny (g): 35.5, Tuky (g): 16.5, Sacharidy (g): 12.5, SAFA (g): 7, Cukry (g): 5.3, Vláknina (g): 7.5, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Na povařených listech zelí lehce rozklepneme silnější střed paličkou na maso , aby se nám list lépe roloval , pak na něj dáme náplň z okořeněného mletého masa a hub asi v centimetrové vrstvě a zabalíme tak aby maso nevypadávalo, Závitky naskládáme do pečicí formy (vymazané olejem nebo vyložené pečicí folií) a na každý položíme plátek anglické slaniny. Pečeme asi 25-30minut při 180°C. Náplň: mleté maso,nakrájené houby,mletá krůtí játra,koření,
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.