- Autor: madridacka
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Celer bulva | 200 |
Mrkev | 200 |
Bažant bez kůže průměr (syrový) | 800 |
Jihočeské máslo 82% | 10 |
Slanina anglická | 200 |
Cibule | 100 |
Dochucovadla:
8 kuliček pepře, 6 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, 1-2 kuličky jalovce, sůl
Energetická hodnota celkem: 8696 kJ
Bílkoviny (g): 232,
Tuky (g): 110,
Sacharidy (g): 38,
SAFA (g): 45,
Cukry (g): 19,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 1449 kJ
Bílkoviny (g): 38.7, Tuky (g): 18.3, Sacharidy (g): 6.3, SAFA (g): 7.5, Cukry (g): 3.2, Vláknina (g): 2.7, Sůl (g): 1.2
Postup přípravy
Postup Nakrájíme na kostičky cibuli, mrkev, celer a 1/3 slaniny, slaninu rozpustíme na pánvi (je-li libová přidám kapku másla), na ní dozlatova opečeme zeleninu s kořením. Naporcovaného bažanta (použila jsem pouze stehýnka a prsíčka ze dvou stažených bažantů) zbavíme přebytečného tuku a opláchneme v octové vodě. Osolíme, prsa a stehýnka můžeme prošpikovat (nedělám). Do pekáčku dáme trochu alaniny na kostičky, na ní položíme porce bažanta. Okolo nasypeme zbylou zeleninu, poklademe proužky slaniny. Pečeme asi 1,5 hod, v polovině pečení obrátíme bažanta a poklademe druhou stranu opět slaninou. Během pečení dle potřeby podléváme vodou nebo červeným vínem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.