- Autor: Pecival-MHD
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 100 |
Játra kuřecí (syrová) | 400 |
Máslo čerstvé nesolené | 50 |
Kuřecí vývar s masem, zeleninou a nudlemi | 500 |
Dochucovadla:
1 ks cibule 400g drůbeží játra máslo = 0,5 cm plátek + lžička oleje sůl a pepř 1,5 lžíce hladká mouka 1l - 500 ml vepřový vývar nebo bujonu olej
Energetická hodnota celkem: 4470 kJ
Bílkoviny (g): 84,
Tuky (g): 67,
Sacharidy (g): 31,
SAFA (g): 32,
Cukry (g): 7,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 894 kJ
Bílkoviny (g): 16.8, Tuky (g): 13.4, Sacharidy (g): 6.2, SAFA (g): 6.4, Cukry (g): 1.4, Vláknina (g): 0.6, Sůl (g): 1.2
Postup přípravy
1 Očištěná drůbeží játra dáme orestovat na drobně pokrájenou a osmaženou cibulku, jemně osolíme a opepříme a přilijeme vývar. Vaříme cca 10-15 minut. 2 Mezitím si připravíme jíšku - rozpustíme máslo s olejem, které zaprášíme moukou a necháme zpěnit a zrůžovět. 3 Pak za stálého míchání přidáme do omáčky, kterou tak zahustíme. Ještě krátce povaříme, dochutíme solí, pepřem a podáváme. Podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.