- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mandle (nesolené) | 60 |
Vločky ovesné | 400 |
Jablečné pyré | 240 |
Dochucovadla:
hmotnost hotového müsli 480 g
Energetická hodnota celkem: 8144 kJ
Bílkoviny (g): 64,
Tuky (g): 56,
Sacharidy (g): 285,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 41,
Vláknina (g): 63,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 679 kJ
Bílkoviny (g): 5.3, Tuky (g): 4.7, Sacharidy (g): 23.8, SAFA (g): 0.6, Cukry (g): 3.4, Vláknina (g): 5.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Vločky smícháme s jablečným pyré a nasekanými mandlemi (nejlepší je použít mandlové plátky). Jablečné pyré lze nahradit jakýmkoli jiným ovocným pyré nebo i rozmačkaným banánem. Ze směsi tvoříme rukou malé hrudky a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 160 °C cca 15 minut, během pečení občas promícháme a kontrolujeme, aby se müsli nespálilo. Upečené müsli vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.