- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tvaroh odtučněný průměr | 250 |
Čekankový sirup | 40 |
Vlašské ořechy (nesolené) | 40 |
Vločky ovesné | 130 |
Vejce celé (syrové) | 165 |
Rum | 20 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 40 |
Jablko | 500 |
Puding průměr (prášek) | 10 |
Dochucovadla:
skořice, citronová šťáva, množství ingrediencí odpovídá malému pekáčku nebo malé dortové formě, hmotnost hotového pokrmu 985 g
Energetická hodnota celkem: 7168 kJ
Bílkoviny (g): 77,
Tuky (g): 51,
Sacharidy (g): 224,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 107,
Vláknina (g): 56,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 717 kJ
Bílkoviny (g): 7.7, Tuky (g): 5.1, Sacharidy (g): 22.4, SAFA (g): 1.1, Cukry (g): 10.7, Vláknina (g): 5.6, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Jablka (polovinu z celkového množství - cca 250 g) oloupeme a nastrouháme na jemno. Smícháme s jemnými ovesnými vločkami, jedním vejcem a skořicí. Přisladíme čekankovým sirupem, promícháme a necháme chvíli odležet, aby vločky nasákly. Těsto vložíme do pekáčku nebo formy vyložené pečícím papírem. Na náplň si vyšleháme tvaroh se 2 žloutky, cukrem, pudinkovým práškem a rumem (cca 10 ml). Na závěr opatrně vmícháme ušlehaný sníh ze 2 bílků. Náplň vlijeme na připravené těsto. Zbylá jablka nastrouháme nahrubo a promícháme s citronovou šťávou, skořicí a trochou rumu (cca 10 ml). Jablka rozprostřeme na tvarohovou náplň a posypeme vlašskými ořechy. Pečeme cca 35 minut na 170°C, dokud není tvarohová náplň ztuhlá.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
to nemohu hodnotit jako dobrý moučník. Je mi líto.
Velký plus za žádný prášek do pečiva :)
Díky!