- Autor: Jirina55
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Květák mražený | 600 |
Brambory (syrové) | 400 |
Máslo čerstvé | 40 |
Vejce celá průměr | 220 |
Dochucovadla:
sůl, libovolné bylinky
Energetická hodnota celkem: 4382 kJ
Bílkoviny (g): 43,
Tuky (g): 55,
Sacharidy (g): 98,
SAFA (g): 30,
Cukry (g): 16,
Vláknina (g): 21,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1096 kJ
Bílkoviny (g): 10.8, Tuky (g): 13.8, Sacharidy (g): 24.5, SAFA (g): 7.5, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 5.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Květák rozebereme na růžičky, brambory oloupeme a nakrájíme na měsíčky a oboje uvaříme v osolené vodě, do poloměka. Vodu slijeme -posypeme můžeme ji použít na polévku. Zapékací misku lehce vymažeme máslem nebo olejem a vložíme směs květáku a brambor, posypeme zamraženými nebo čerstvými houbami, asi 15 minut zapékáme na 160 stupňů, pak zalijeme vejci rozšlehanými v mléce a při 180 až 200 stupňů dopečeme
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.