TOPlist
Sledujte nás:

Vepřové maso se zeleninou a rýží

Zpět
  • Autor: kikushka
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

pepř mletý, sladká mletá paprika, majorán

Energetická hodnota celkem: 5141 kJ

Bílkoviny (g): 68, Tuky (g): 50, Sacharidy (g): 93, SAFA (g): 19, Cukry (g): 21, Vláknina (g): 14, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 2571 kJ

Bílkoviny (g): 34, Tuky (g): 25, Sacharidy (g): 46.5, SAFA (g): 9.5, Cukry (g): 10.5, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Menší cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na 2 PL olivového oleje dosklovata. Vepřovou kýtu na řízky zbavíme tlustého okraje, nakrájíme na nudličky, opepříme, okořeníme mletou paprikou a majoránem, přidáme k cibuli a prudce osmahneme. Poté podlejeme vodou a dusíme. Červenou papriku nakrájíme na kostky a přidáme k masu. Poté přidáme hrášek z konzervy a zbylou šťávou podlejeme celou směs. Všechno spolu promícháme a dusíme cca 15-20min. Na konec přidáme 1/2 kelímku kysané smetany, promícháme a chvíli dusíme, až se neodpaří veškerá voda. Příloha je libovolná, já jsem zvolila rýži basmati. Dobrou chuť!!!

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři