- Autor: kikushka
- Doba přípravy (min.): 60
- Porce: 2.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová kýta na řízky-Purland | 200 |
Kysaná smetana 16% Milblu | 100 |
Hrášek sterilovaný Vitae dOro | 260 |
Cibule | 40 |
Paprika červená | 150 |
Oleje (všechny druhy) | 20 |
Rýže Basmati syrová | 80 |
Dochucovadla:
pepř mletý, sladká mletá paprika, majorán
Energetická hodnota celkem: 5141 kJ
Bílkoviny (g): 68,
Tuky (g): 50,
Sacharidy (g): 93,
SAFA (g): 19,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 2571 kJ
Bílkoviny (g): 34, Tuky (g): 25, Sacharidy (g): 46.5, SAFA (g): 9.5, Cukry (g): 10.5, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Menší cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na 2 PL olivového oleje dosklovata. Vepřovou kýtu na řízky zbavíme tlustého okraje, nakrájíme na nudličky, opepříme, okořeníme mletou paprikou a majoránem, přidáme k cibuli a prudce osmahneme. Poté podlejeme vodou a dusíme. Červenou papriku nakrájíme na kostky a přidáme k masu. Poté přidáme hrášek z konzervy a zbylou šťávou podlejeme celou směs. Všechno spolu promícháme a dusíme cca 15-20min. Na konec přidáme 1/2 kelímku kysané smetany, promícháme a chvíli dusíme, až se neodpaří veškerá voda. Příloha je libovolná, já jsem zvolila rýži basmati. Dobrou chuť!!!
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.