- Autor: Jirina55
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Houska vícezrnná průměr | 300 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 200 |
Moravské uzené | 150 |
Energetická hodnota celkem: 5154 kJ
Bílkoviny (g): 70,
Tuky (g): 36,
Sacharidy (g): 147,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 9
Energetická hodnota na 1 porci: 1289 kJ
Bílkoviny (g): 17.5, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 36.8, SAFA (g): 3, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 2.3
Postup přípravy
Vícezrnou housku - nejlépe z předchozího dne nakrájíme na kostičky , na kostičky nakrájíme i kousek libového uzeného masa a na máslem vymaštěném plechu osušíme v troubě. Oddělíme žloutek od bílku a bílky ušleháme na sníh. Do mléka vmícháme žloutky. Osušenou housku s uzeným vložíme do misky, přidáme sníh a podle potřeby zvlhčíme mlékem se žloutky. Nemusíme solit - sůl máme v uzeném mase. Hmotu o hustotě tak aby šly tvarovat koule vytvarujeme na knedlíky , které vaříme v páře - v parním nebo multifunkčním hrnci. Pokud nemáme ani jedno ani druhé, můžeme použít pařákovou vložku na napařování knedlíků. Vaříme podle velikosti cca 15 až 20 minut. Podáváme se zelím nebo zeleninovým salátem
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.