- Autor: Sibule
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuskus pšeničný (v suchém stavu) | 120 |
Cuketa | 180 |
krevety vařené | 150 |
Olej olivový | 15 |
Jihočeské AB 78% | 4 |
Česnek | 6 |
Dochucovadla:
Česnek a ev pálivou papriku můžeme přidat dle chuti.
Energetická hodnota celkem: 3347 kJ
Bílkoviny (g): 53,
Tuky (g): 24,
Sacharidy (g): 91,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 5,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1116 kJ
Bílkoviny (g): 17.7, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 30.3, SAFA (g): 2, Cukry (g): 1.7, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Kuskus zalijeme vařící vodou a necháme asi 20 min. stát a bobtnat. Nadlehčíme vidličkou. Na pánvi rozhřejeme máslo s lžící oliv oleje, česnek nakrájený na plátky, trocu koření papriky, lžíci až 2 rajčatové passaty, nastroujanou mladou cuketu i se slupkou a v tom osmažíme krevety. Přídáme kuskus, prohřejeme, podáváme s listovým/i saláty.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.