TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Pečené rizoto s kuřetem a zeleninou

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Dochucovadla:

pepř, bobkový list, kurkuma, hmotnost hotového pokrmu cca 1450 g, na 100 g: 480 kJ

Energetická hodnota celkem: 6909 kJ

Bílkoviny (g): 80, Tuky (g): 40, Sacharidy (g): 239, SAFA (g): 7, Cukry (g): 55, Vláknina (g): 23, Sůl (g): 7

Energetická hodnota na 1 porci: 2303 kJ

Bílkoviny (g): 26.7, Tuky (g): 13.3, Sacharidy (g): 79.7, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 18.3, Vláknina (g): 7.7, Sůl (g): 2.3

Postup přípravy

Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na drobno, orestujeme na troše oleje v litinovém kastrolu (nebo jiném vhodném do trouby). Kuře očistíme a nakrájíme na větší kousky (lze případně použít i kuřecí prsa, ale je třeba počítat s tím, že maso bude sušší), ochutíme solí, pepřem a kurkumou a přidáme do kastrolu k cibuli a česneku. Maso krátce opečeme a podlijeme bílým vínem, které necháme odvařit. Mrkev si nakrájíme na tenčí kolečka a papriku na větší kostky a přidáme do kastrolu společně s rajčatovým pyré. Přidáme propláchnutou rýži, vodu, dochutíme solí, pepřem, přidáme bobkový list a promícháme, aby byla rýže ponořená. Přiklopíme a vložíme do rozehřáté trouby, nejprve pečeme na 200 °C, až se omáčka začne vařit, tak ztlumíme na 160 °C a pečeme cca 20-30 minut. Před podáváním můžeme ozdobit čerstvou petrželkou.

Fotografie

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři