- Autor: madridacka
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Křen smetanový | 150 |
Jazyk vepřový (syrový) | 300 |
Mrkev | 150 |
Cibule | 50 |
Želatina (v suchém stavu) | 40 |
Dochucovadla:
bobkový list, nové koření, pepř, sůl
Energetická hodnota celkem: 5101 kJ
Bílkoviny (g): 88,
Tuky (g): 78,
Sacharidy (g): 37,
SAFA (g): 38,
Cukry (g): 22,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 850 kJ
Bílkoviny (g): 14.7, Tuky (g): 13, Sacharidy (g): 6.2, SAFA (g): 6.3, Cukry (g): 3.7, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Jazyk s kořením a zeleninou dáme vařit. Uvařená jazyk ochladíme ve studené vodě a stáhneme. Do scezeného vývaru (cca 650 ml) přidáme želatinu (jako na 1 liter) a mírně zahříváme, ne vaříme, až se želatina rozpustí. necháme mírně vychladit, přidáme smetanový křen a promícháme. Do formy na biskupský chlebíček dáme potravinářskou folii a postupně naléváme chladnoucí aspik s křenem a nakrájený jazyk a zeleninu. Kromě mrkve lze přidat i hrášek, ale zrovna nebyl "při ruce". Necháme zchladnout venku a následně v ledničce (nejlépe do druhého dne).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.