TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Pečená brambora se šlehaným bylinkovým tvarohem

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, hmotnost hotového pokrmu 585 g (325 g brambor + 260 g tvaroh)

Energetická hodnota celkem: 2368 kJ

Bílkoviny (g): 44, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 89, SAFA (g): 1, Cukry (g): 14, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1184 kJ

Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 1.5, Sacharidy (g): 44.5, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Bramboru překrojíme na půl a dáme péct do trouby na 180 stupňů (pečeme dle velikosti cca 30-40 minut). Mezitím si připravíme bylinkový tvaroh - tvaroh vyšleháme (můžeme zjemnit trochou zakysané smetany nebo povoleného másla) a přidáme nasekanou pažitku a petrželku, dle chuti dosolíme. Hotové brambory podáváme s bylinkovým tvarohem buď jako přílohu nebo samostatné menší jídlo.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři