- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 2 |
Petržel - nať | 5 |
Pažitka | 5 |
Tvaroh odtučněný průměr | 250 |
Brambory (syrové) | 500 |
Dochucovadla:
sůl, hmotnost hotového pokrmu 585 g (325 g brambor + 260 g tvaroh)
Energetická hodnota celkem: 2368 kJ
Bílkoviny (g): 44,
Tuky (g): 3,
Sacharidy (g): 89,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1184 kJ
Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 1.5, Sacharidy (g): 44.5, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Bramboru překrojíme na půl a dáme péct do trouby na 180 stupňů (pečeme dle velikosti cca 30-40 minut). Mezitím si připravíme bylinkový tvaroh - tvaroh vyšleháme (můžeme zjemnit trochou zakysané smetany nebo povoleného másla) a přidáme nasekanou pažitku a petrželku, dle chuti dosolíme. Hotové brambory podáváme s bylinkovým tvarohem buď jako přílohu nebo samostatné menší jídlo.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.