- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Pohanka (v suchém stavu) | 200 |
Celer bulva | 600 |
Cibule | 380 |
Česnek | 60 |
Kuřecí prsa bez kůže (syrová) | 480 |
Olej řepkový | 15 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, tymián, čerstvé bylinky (petržel, pažitka)
Energetická hodnota celkem: 7305 kJ
Bílkoviny (g): 155,
Tuky (g): 29,
Sacharidy (g): 214,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 35,
Vláknina (g): 53,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1826 kJ
Bílkoviny (g): 38.8, Tuky (g): 7.3, Sacharidy (g): 53.5, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 8.8, Vláknina (g): 13.3, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Celer a cibuli očistíme. Celer nakrájíme na kostky, cibuli na čtvrtiny, promícháme s trochou oleje, osolíme a rozprostřeme na plech, přidáme ještě celou palici česneku rozkrojenou napůl. Pečeme v troubě na 170 stupňů doměkka (dle velikosti cca 30 minut, česnek vyndáme případně dříve). Pohanku uvaříme a osolíme, ochutíme tymiánem. Kuřecí prso osolíme a opepříme a pozvolna na nízkou teplotu (135 stupňů cca 35 minut) upečeme. Upečenou zeleninu rozmačkáme vidličkou, přidáme i vymačkané stroužky česneku a smícháme s uvařenou pohankou. Prohřejeme a případně dosolíme. Na závěr přidáme natrhané upečené kuřecí maso a dozdobíme čerstvými bylinkami.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.