TOPlist
Sledujte nás:

Pohanka s pečenou zeleninou a trhaným masem

Zpět

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, tymián, čerstvé bylinky (petržel, pažitka)

Energetická hodnota celkem: 7305 kJ

Bílkoviny (g): 155, Tuky (g): 29, Sacharidy (g): 214, SAFA (g): 6, Cukry (g): 35, Vláknina (g): 53, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1826 kJ

Bílkoviny (g): 38.8, Tuky (g): 7.3, Sacharidy (g): 53.5, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 8.8, Vláknina (g): 13.3, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Celer a cibuli očistíme. Celer nakrájíme na kostky, cibuli na čtvrtiny, promícháme s trochou oleje, osolíme a rozprostřeme na plech, přidáme ještě celou palici česneku rozkrojenou napůl. Pečeme v troubě na 170 stupňů doměkka (dle velikosti cca 30 minut, česnek vyndáme případně dříve). Pohanku uvaříme a osolíme, ochutíme tymiánem. Kuřecí prso osolíme a opepříme a pozvolna na nízkou teplotu (135 stupňů cca 35 minut) upečeme. Upečenou zeleninu rozmačkáme vidličkou, přidáme i vymačkané stroužky česneku a smícháme s uvařenou pohankou. Prohřejeme a případně dosolíme. Na závěr přidáme natrhané upečené kuřecí maso a dozdobíme čerstvými bylinkami.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři